سرطان یکی از بیماریهای شایعی است که در عصر حاضر بسیاری از افراد را در سراسر جهان به خود درگیر کرده است. بیشتر بیماران سرطانی به دلیل فشار توده سرطانی به عصب درد را تجربه خواهند کرد. به همین دلیل کنترل دردهای سرطانی با هدف تجربه زندگی راحتتر برای این افراد بسیار مهم است. خوشبختانه باید بگوییم که در علم پزشکی راهکارهای متنوع برای کنترل درد وجود دارد که توسط متخصصان درد اجرایی میشود. در این مطلب قصد داریم به بررسی این موضوع بپردازیم و اطلاعات لازم را در اختیار علاقهمندان قرار دهیم. بنابراین اگر دوست دارید در رابطه با کنترل درد سرطانی بیشتر بدانید، مطالعه این مطلب میتواند بسیار مفید باشد.
درد در بیماران سرطانی با شدت مختلفی بروز میکند. برخی از این دردها موقتی هستند و به دلیل جراحت یا آسیبدیدگی موقتی ایجاد میشوند. این دردها معمولا دوام کمی دارند و در یک بازه زمانی بسیار کوتاه درمان میشود. در مقابل ما دردهای حاد و پیشرفته را داریم که برای تسکین به زمان بیشتری نیاز دارند. این دردها معمولا به دلیل کنترل اشتباه بیماری یا فشار توده و قسمتهای مختلف بدن و داروهای مصرفی ایجاد میشود و میتواند بر روی کیفیت زندگی بیمار بسیار تاثیر گذارد. در ادامه انواع درد در بیماران سرطانی را به صورت جداگانه بررسی خواهیم کرد.
اگر سرطان به یکی از قسمتهای مختلف بدن بیمار آسیب وارد کند، دردی به نام درد سوماتیک تجربه خواهد شد. این درد گاهی آنقدر زیاد است که میتواند کیفیت زندگی فرد بیمار را به طور قابل توجهی کاهش دهد.
خوشبختانه به دلیل تحقیقات بسیار انجام شده توسط متخصصان بر روی بیماری سرطان، روشهای متنوعی برای کنترل دردهای سرطانی وجود دارد که برخی از این روشها به شرح زیرند:
● مصرف دارو: متخصصان ممکن است از فرد بیمار بخواهند برای کنترل دردهای خود از داروهای مسکن استفاده کنند. اگر بیمار به هر دلیلی توانایی استفاده از قرص را نداشته باشد، شیاف برای کاهش درد تجویز میشود.
● روش Tens: این روش یکی از مهمترین روشهای کنترل درد در بیماران سرطانی است که با هدف تحریک اعصاب به منظور تسکین درد مورد استفاده قرار میگیرد.
اگر فرد بیمار تنها در یکی از نواحی بدن خود درد را تجربه میکند، این روش میتواند گزینه مناسبی برای کاهش و تسکین درد وی باشد.
● روشهای غیر دارویی کنترل دردهای سرطانی: روشهای غیر دارویی مانند جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی با کاهش اثرات بیماری و تراکم توده میتوانند به کنترل و تسکین درد کمک کنند.
توجه داشته باشید؛ اینکه متخصصان درد کدام یک از این روشها را برای کنترل دردهای سرطانی به کار گیرند، به شدت بیماری و پیشرفت آن بستگی دارد.
دل درد و حالت تهوع از جمله عوارض جانبی شیمی درمانی هستند که بیماران پس از دریافت این روش درمانی تجربه خواهند کرد. متخصصان معمولا برای کنترل و کاهش این درد از قرصهای مسکن و ضد تهوع استفاده میکنند و از بیمار میخواهند که رژیم غذایی سالم داشته باشد و برای مدتی از مصرف غذاهای سفت بپرهیزند. همچنین وعدههای غذایی خود را به وعدههای کوچکتر تقسیم کنند.
در این مطلب به بررسی کنترل دردهای سرطانی پرداختیم و گفتیم که به منظور کاهش و تسکین دردهایی که بر اثر بیماری سرطان ایجاد میشوند، از چه روشهای درمانی استفاده میشود.
اگر خود یا یکی از اطرافیانتان از این بیماری رنج میبرید، بهتر است هر چه سریعتر به یک متخصص درد مراجعه کنید تا بتوانید با کنترل و تسکین دردهای خود، سطح بالاتری از کیفیت را در زندگی تجربه کنید.
ما در کلینیک درد دکتر مسعود هاشمی با کمک کادری خبره و توانا از بهترین تجهیزات استفاده میکنیم تا خدماتی ارزنده را به شما عزیزان ارائه دهیم.
در ضمن آدرس و شماره تماسهای کلینیک درد دکتر مسعود هاشمی به شرح زیر است؛ و شما عزیزان باید برای مراجعه حضوری، با شماره تلفنهای مذکور تماس حاصل فرمایید و هماهنگیهای لازم را انجام دهید.
⬅️ یکشنبه و سه شنبه:
شریعتی، بالاتر از پل رومی، روبروی بانک پارسیان، کوچه نبوی، پلاک 2، واحد 1
شماره تماس: 021-26658517
⬅️ دوشنبه و چهارشنبه:
بلوار مرزداران، نرسیده به اشرفی اصفهانی، مرکز جراحی بهار
شماره تماس: 021-47617220
⬅️ چهارشنبه ها:
شهرک غرب – خ. سیمای ایران نبش خیابان فلامک جنوبی، بیمارستان لاله
شماره تماس: 021-88369862-6
خیر. سرطان همیشه با درد همراه نخواهد بود اما در بیشتر مواقع بیماران احساس درد خواهند داشت.
بهتر است بیماران از همان ابتدای اطلاع از بیماری اقدامات لازم جهت جلوگیری از درد بیشتر و تسکین را انجام دهند.
بله. سردرد و سرگیجه میتواند نشانه عوارض شیمی درمانی باشد.
فوق تخصص درد، رییس انجمن درد ایران و استاد دانشگاه شهید بهشتی، در سال 1385 به عنوان نفر اول در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی پذیرفته شد و برای دوره تکمیلی فلوشیپ درد عازم فرانسه شد و در دو مرکز دانشگاهی پاریس و استراسبورگ دوره دید. دکتر هاشمی برای اولین بار در ایران از روش آندوسکوپی دیسک در درمان بیرون زدگی های دیسک و تنگی کانال نخاعی استفاده کرد.